1 juni 2022
20:00

Ljungbackens IF

Essinge IK - Ljungbackens IF 2 - 1 (0 - 0)

Äntligen blev det vinst för EIK! I en relativt jämn och svängig tillställning drog hemmalaget det längsta strået med ett avgörande mål i slutskedet av matchen.
Efter en mållös första halvlek med fina möjligheter för EIK, i form av ribbskott och klara målchanser, skulle det bli dramatiskt i andra halvlek av matchen.
Ljungenbacken tog ledningen, 0-1, efter att målskytten stött in bollen i tomt mål från nära håll. Kvitteringen, 1-1, kom omgående för EIK. I efterspelet av Leons mäktiga avslut i ribbkrysset spelades bollen in i straffområdet och Lennaert höll sig påpassligt framme med huvudet och kvitteringen var ett faktum.
Matchen böljade fram och tillbaka efter kvitteringsmålet. Båda lagen hade möjligheter till ett ledningsmål.
När det återstod fyrtio sekunder av matchen spelar Abel in bollen i luften till en fristående Lennaert som åter sätter pannan mot bollen och gör 2-1 för EIK!
En viktig seger för fortsättningen av seriespelet.